Wednesday, 12 October 2016

Entry #21 Tanda Badan Tinggi Toksik

Teks: Mardiana Alias
Foto: Sumber Carian Google



Cuba perhatikan gambar di atas
Badan berbau sudah tentu mendatangkan rasa tidak selesa kan?
Bukan hanya diri sendiri rasa begitu
Orang sekeliling juga berasa tidak enak

Badan berbau adalah salah satu petanda badan mempunyai toksik yang tinggi
Jom semak senarai di bawah ya

CUBA KUIZ : 20 TANDA BADAN ANDA BERTOKSIK TINGGI


1) Kerap rasa lemah, letih dan tidak bersemangat.

2) Saya mempunyai masalah untuk fokus dan menumpukan perhatian terhadap sesuatu.

3) Saya mudah mendapat selsema

4) Saya kadangkala mengalami masalah nafas berbau.

5) Hidung saya selalu merasa tersumbat dan berkahak

6) Saya mempunyai masalah bau badan yang kurang menyenangkan sekiranya tidak menggunakan deodorant.  

7) Saya kerap merasa kembung, ‘angin’ atau penghadaman yang tidak baik terutamanya selepas makan.

8) Saya mempunyai lingkaran gelap dibawah mata atau ‘eye bag’

9) Saya mudah mendapat alahan atau allergi, eczema, jerawat atau psoriasis.

10) Saya mempunyai masalah berat badan yang susah nak diturunkan.

11) Saya kadangkala tidak membuang air besar setiap hari

12) Saya kerap sakit-sakit badan.

13) Saya selalu mengalami masalah bengkak atau sembab.

14) Nak bangun pagi pun rasa letih sangat, walhal cukup tidur.

15) Kuat selera makan. Craving makanan manis je

16) Period saya pun kadang datang, kadang tak datang. Bercelaru. Rasa tak macam perempuan normal kadang-kadang.

17)Kencing pun tak lawas. Kalau terbatuk tu kadang2 terkencing sekali.

18) Kepala saya pun asyik sakit je. Migrain. Kerja banyak. Stress.

19) Kulit saya pun dah nampak kusam. Kedut-kedut halus dah mula ada.

20) Susah nak tidur malam/insomnia


Jika jawapan anda YA pada kuiz di atas, anda perlu segera DETOX!

Mahu detox dengan cara paling MURAH dan MUDAH?
Dapatkan QASEH KRISTAL SOLE, dengan hanya berharga RM60.00 sebotol hidup anda lebih tenang.

Aturan pengambilan adalah seperti berikut:

Titiskan 5ml Sole ke dalam 3 liter air minuman
Seeloknya habiskan dalam masa sehari
Kekerapan anda minum air bersole adalah lebih penting bukannya kepekatan.

Boleh juga titiskan ke dalam minuman manis seperti teh o, qoqo stevia tanpa gula, oren sunquick dan sebagainya.

Telah ramai pengguna yang berjaya Detox dengan Qaseh Kristal Sole. Berikut adalah di antara testimoni pelanggan yang berjaya menurunkan berat badan selepas sesi detox.



Cara Sole membantu menyah-toksin ialah melalui pengeluaran peluh pada tubuh badan dan juga melalui air kencing.

Mahukan DISKAUN???
Pembelian Qaseh Kristal Sole bersama rangkaian produk Qaseh Gold berjumlah RM500 anda layak menerima potongan harga sehingga 30%!

Hubungi Kak Mar segera!
011-15226503




Entry #20 Tips Cetak Kad Bisnes

Teks: Mardiana Alias
Foto: Koleksi Peribadi


Apa ertinya pada sekeping kad bisnes pada anda? Adakah ianya melambangkan peribadi seseorang?
Apakah ianya perlu kelihatan mewah?
Atau ianya hanya alat pengenalan diri?

Kak Mar yakin jika ditanya pada usahawan
Pasti ada pelbagai jawapan bukan?
Ya, Kak Mar juga merupakan seorang usahawan
Belum boleh dikatakan berjaya
In Shaa Allah suatu hari nanti pasti berjaya!


Kak Mar kongsikan 'mock-up' kad bisnes ya
Alhamdulillah kali kedua Kak Mar cetak
Awalnya sekadar sekotak, tetapi bila difikirkan semula, lebih berbaloi cetak terus 3 kotak!

Ok berbalik pada tajuk kita iaitu Tips Cetak Kad Bisnes ya
Ada beberapa perkara yang perlu kita ambil kira

1. Apakah produk yang kita tawarkan
Macam Kak Mar merupakan Konsultan/Stokis Qaseh Gold. Maka sudah tentu penekanan tentang produk amat penting. Pilih gambar2 yang jelas dan punya tarikan tersendiri

2. Butiran diri perlu jelas dan padat
Semak semua butir peribadi sebelum kad bisnes anda dicetak. Jangan pula tersilap nombor telefon!

3. Pemilihan warna pada kad bisnes
Pemilihan warna amat penting. Tidak terlalu gelap dan tidak pula terlalu terang.

4. Letakkan gambar sendiri
Ya! Ini akan menambah keyakinan bakal pelanggan. Dan mereka akan cepat 'recall' siapa empunya kad bisnes

5. Sertakan TRICK pada kad bisnes supaya bakal pelanggan takkan buat pekasam kad anda!
Ada yang cetak sebagai kalendar poket, ada yang letakkan kod belian dengan potongan harga dan ada juga yang sertakan bersama kad tebus hadiah


Ok lah. Kak Mar rasa cukup dulu ya celoteh Kak Mar. Andai suri di luar sana mahu  jadi Rakan NiagaAhli Qaseh Gold macam Kak Mar, dan mahu cetak bisnes kad macam Kak Mar, jangan segan2 hubungi akak ya.


Ikhlas,
Puan Mardiana Alias
Konsultan/Stokis Qaseh Gold Cheras

Sunday, 4 September 2016

Entri#19 Menabung dan Capai Impian Tanpa Kos Tinggi

Teks: Mardiana Alias
Foto: Koleksi Peribadi


Assalamualaikum
Salam hujung minggu buat semua
Terbaca macam-macam kisah di laman sosial dan akhbar tempatan,
Maka suri rasa terpanggil nak berkongsi dengan suri-suri di luar sana tentang 'Menabung dan Capai Impian Tanpa Kos Tinggi'


Setiap dari kita pasti punya impian kan?
Seperti dalam gambar, sama ada impian jangka pendek ataupun jangka panjang

Bagi yang baru memulakan langkah dalam alam pekerjaan
Pasti belum nampak lagi kepentingan berimpian ni
Jiwa masih muda dan belum ada banyak komitmen
Tetapi itu tidak bermakna ia adalah LESEN untuk tidak bekerja keras tau

Berbeza dengan yang telah mendirikan rumahtangga
Banyak tanggungan yang perlu diambil berat satu persatu
Andai tersilap langkah pasti terjerat diri dan orang-orang tersayang

Maka perancangan yang lebih teliti amat perlu bagi mencapai impian diri dan juga keluarga

Dalam ekonomi yang semakin meruncing
Apa tindakan kita?
Adakah masih leka dan berlengah-lengah lagi?
Sudah adakah tabungan untuk masa-masa kecemasan?
Sudah adakah tabungan untuk pendidikan anak-anak?
Sudah adakah tabungan untuk keperluan di hari tua nanti?

Jika BELUM jawapannya anda dalam situasi yang amat bahaya!
Kerana kita tidak tahu apa akan jadi pada masa hadapan
Adakah selamat kita dengan kerja yang kita ada sekarang
Di mana syarikat-syarikat besar sedang berhempas-pulas meneruskan operasi di samping mengurangkan perbelanjaan operasi mereka
Sudah banyak syarikat swasta yang memberhentikan pekerja
Sudah kelihatan banyak bank yang terpaksa menutup cawangan-cawangan mereka

Jadi apa TINDAKAN anda?
Hanya TUNGGU dan LIHAT sahaja?

Maka sekarang adalah masanya anda perlu buat keputusan bijak
Berniaga dengan MODAL RENDAH adalah pilihan yang tepat!
Antara ciri pernigaan yang perlu anda ambil kira sebelum buat keputusan adalah:

1. Modal rendah
Tidak perlu modal ribuan ringgit untuk mulakan perniagaan dan seterusny capai impian anda. Bleh mulakan dengan PAKEJ EKONOMI QASEH GOLD seperti gambar di bawah


2. Produk yang merupakan satu keperluan dan bukannya kehendak seperti produk kesihatan Qaseh Gold yang terbukti menjadi pilihan masa kini


3. Harga yang berpatutan
4. Produk siap niaga di mana segala kos pembuatan produk tidak ditanggung oleh anda. 100% ditanggung oleh syarikat
5. Pulangan niaga yang pelbagai; untung runcit dan bonus
6. Syarikat pembekal yang kukuh dan stabil
7. Syarikat yang berlandaskan syariah adalah satu BONUS PENTING kerana keberkatan dalam menjana pendapatan itu akan terpelihara



Semoga perkongsian suri ini dapat membantu anda di luar sana membuat keputusan yang bijak dalam memilih perniagaan dan seterusnya dapat mencapai segala yang diimpikan tanpa risiko yang tinggi!

Suri berbesar hati dan mengalu-alukan pada semua yang berminat mahu bersama-sama team suri, pendaftaran sebagai RAKANNIAGA Ana Edar dan juga DROPSHIP tanpa modal juga ada bagi membantu para suri yang ingin menjana pendapatan

Hubungi Suri sekarang di talian 011-15226503 atau pun 012-9306501 ya.